Elnökség

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnökségét ötévente választja a klub közgyűlése. Legutoljára 2017-ben választott a közgyűlés új elnökséget. Az elnökség, mint a klub vezető döntés hozó szerve (természetesen a közgyűlés után) célja, hogy előteremtse a klub fennmaradásához szükséges anyagi feltételeket, jobb lehetőségeket teremtsen a DNHE keretein belül sportoló tagoknak a céljaik megvalósítására. Közösséget teremtsen a tagokból, mely közösség minden tagja felelős annak segítéséért.
A DNHE elnöke Vanczák Gergely, gazdasági alelnöke Kulifai Krisztina, szakmai alelnöke Hörcher Dániel. Az Egyesület közgyűlése tiszteletbeli elnöknek választotta meg Denk Andrást, és tiszteletbeli alelnökévé választotta dr. Domonkos Annát és Zarándy Pált.


Az elnökség tagjai:

Vanczák Gergely - elnök

1980-ban született. Okleveles villamosmérnök, diplomáját a BMGE Villamosmérnöki és Informatikai Kar Számítógépek rendszer- és alkalmazás technikája szakirányán szerezte. Jelenleg a Microsec zrt. igazgatóságának elnöke. A Danubius Nemzeti Hajós Egyletben 1992. óta evez, azóta is tagja. Korábbi könnyűsúlyú válogatott, egyetemi világbajnok, tizenhatszoros magyar bajnok, 15-szörös Budapest-Baja győztes és csúcstartó férfi egypár, férfi kétpár, mix kétpár, és négypárevezősben. Kétszeres csúcstartó Szabados Dezső emlékversenyen (FF4x, FF2x). 2006-tól az Egylet elnökségének tagjaként majd szakmai alelnökeként számos esetben segített hajók, kiegészítő eszközök (motorcsónak, spinning kerékpárok, ergométer, lapátok, mikrobusz stb,) beszerzésében. 2010 óta tagja a Budapesti Evezős Szövetség elnökségének. 2014-ben a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) közgyűlése elnökségi tagnak válaszotta meg. 2018 januárjától a MESZ szakmai alelnöke. Az elnökség tagjaként továbbra is elsősorban anyagi források felkutatásával próbál hozzájárulni a klub működéséhez, versenyzők összefogásával.

Kulifai Krisztina - gazdasági alelnök

Dr. Alliquander Anna - szakmai alelnök

1977-ben született, három leányka édesanyja. Férje is evezős. Megelőző orvostan és népegészségtan szakvizsgával rendelkező szakorvos, tanulmányait a Semmelweis Egyetem ÁOK-n végezte, ahol jelenleg is dolgozik a SE Népegészségtani Intézetben. Doktoranduszként a TF Sporttudományok Doktori Iskolájában a női evezés és versenyzés lassú térhódításának okait kutatja. Tagja a Magyar Evezős Szövetség Hagyományőrző Bizottságának.1989 óta evez – mindvégig Egyletünkben. Harmincnyolcszoros felnőtt magyar bajnok, egyetemi világbajnok, EB negyedik, VB nyolcadik, Olimpiai tizenharmadik. Az elnökségben feladata a gróf Széchenyi István által alapított Hajós Egylet szellemiségének megőrzése, hagyományaink ápolása. Az utánpótlás nevelés nem titkolt szándékával a Csenge Díj „ügyének” gondozása. Egyedi elbírálásra irányuló kérelmek (szociális, egészségügyi, stb. alapon) felkarolása. Évfordulók, köszöntések, díjátadók szervezése, kapcsolattartás a „Csemegésekkel”, és a „nagy öregekkel”.

Dr. Hörcher Dániel - elnökségi tag

Közlekedésménök és alkalmazott közgazdász. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, valamint a Vrije Universiteit Amsterdam térökonómia és közlekedésgazdaságtan szakán végezte, 2018-ban doktori fokozatot szerzett Londonban. Jelenleg az angliai Imperial College London posztdoktori kutatója, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa. 1999-ben kezdett evezni a DNHE-ben, 2007-ig volt aktív versenyző. 2010 és 2012 között edzőként tevékenykedett, tanítványai ezalatt 12-14 éves korosztályokban hat magyar bajnoki címet szereztek.

Zarándy Pál - elnökségi tag

Domokos Mátyás - elnökségi tag

Tallós Farkas - elnökségi tag