Elnökségi Híradó: Hogyan tovább szeptembertől?

Az Országos Bajnokságot követően augusztus közepén ülésezett ismét a DNHE elnöksége, ahol a szeptemberi tanévkezdéssel kapcsolatban, és a mögöttünk hagyott időszak tanulságai alapján számtalan komoly, az Egyesület jövőjét jelentősen befolyásoló kérdésről beszéltünk – témáink súlyát jól illusztrálja, hogy az elnökségi ülés időtartama ezúttal a három és fél órát is meghaladta.

Az ülés jegyzőkönyve ezúttal is szabadon elérhető ITT. Nagy bejelentésekkel egyelőre még nem tudunk szolgálni, hiszen az ülés óta már számtalan fejlemény történt, és a végleges elnökségi döntések augusztus legvégére várhatók.

A legfontosabb változás, hogy szeptembertől megváltozik az Egyesület edzői összetétele, mivel Ladvenszky Zsolt az ülést megelőzően tájékoztatta az Elnökséget, hogy az őszi szezonkezdéstől nem tudja vállalni az utánpótlás edzői feladatait. Zsolttal átbeszéltük a döntése okait, elfogadjuk azokat, és az egyesület közössége nevében biztosítottuk róla, hogy örülnénk, ha akár klubtagként, akár később ismét komoly feladatokat vállalva a DNHE közelében maradna. Pótlása elengedhetetlen, így az elnökség ezekben a napokban is tárgyalásban van potenciális edzőjelöltekkel. Korábban is terveink között szerepelt, hogy ha lehetőség adódik rá, visszaállítanánk a négyedzős modellt, mivel nagyon nagy szükség lenne az utánpótlásunk fejlesztésére: mind létszám, eredményesség, és leginkább a klubélet szempontjából. Így nem lehetetlen, hogy a következő héten összesen két új edző munkába állásáról is beszámolhatunk.

Az edzőkérdés mellett több fronton is erőfeszítéseket teszünk, hogy az Egyesület működése szervezettebbé és hatékonyabbá válhasson a jövő évtől. Ennek érdekében új koncepciók kidolgozásába kezdünk olyan kritikus területeken, mint a hajóelosztás megszervezése, az utánpótlásnevelés tudatos fejlesztése, az újonnan Egyesületünkhöz csatlakozó felnőtt evezősök integrációja, vagy a létesítményfejlesztések összehangolása. Az elnökségi ülésen elfogadott döntések kijelölték a koncepciók kidolgozásának keretrendszerét – a munka dandárja azonban az edzők, újdonsült edzők, versenyzők és klubtagok bevonásával a következő hetekben zajlik majd.