Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
2010. Mindenszentek, Halottak napja

Mindenszentek, Hallottak napja alkalmából kint jártunk a Farkasréti temetőben, és az evezés egykori kiválóságának, a „régi nemzeti”-s Szandtner Egon bácsinak síremlékénél mécsest gyújtottunk. Unokahúgaim sokat kérdezgettek felőle. Elmondtam azokat a dolgokat, amelyek hirtelen eszembe jutottak: igazi úriember volt; bátyjával egy hajóban ülve megnyerték az 1935.-ös Evezős Főiskolai Világbajnokságot; 87 évesen is szélsebesen vezette a sportkocsiját; emlékszem, hogy egyszer egy női négypár edzés előtt véletlenül vízbe ejtettük a csavarhúzó készletét - amit az öltönyzakójából varázsolt elénk elegáns mozdulattal segítségünkre sietve, valami belkar állításnál gondolom - amire csak ennyit mondott; no majd beszerzek egy újat…
Emléktöredékek… vajon méltóképpen őrizzük, és nem felejtjük elhunytaink emlékét?   

 

 

Kisfaludi Juli tegnap hívta fel a figyelmemet, hogy jövőre 150 éves az egylet, már most el kellene kezdeni gondolkodni a méltó ünneplésen, emlékezésen.
Talán ez egy kis gondolatébresztőnek jó lesz…

 

Sík Sándor
Örökösök


Az iskolaház folyosója sarkán
Zsibongva, fürgén, tavaszias tarkán
Mennek előttem a fiatalok,
A lépcsőfokot hármával ugorván.
Köszönnek, annak rendje-módjaképpen:
Tudják, ki vagyok, hisz ott lóg a képem
Valahol egy falon a folyosón
Régvolt tanárok képei körében.
Amint egyik-másikkal összenézek,
Elnehezülnek vállamon az évek,
Olyan avultnak érezem magam,
Mint egy elszürkült történelmi képet.
De én kilépek rozsdás keretemből
S szürkült kezemmel, nem-szürkült szívemből
Áldást intek a sietők után,
Atyai áldást, – a történelemből.
Meghalljátok-e a múltbeli áldást,
Kik a holnaptól várjátok a váltást?
Mindegy, megfogan, hallatlan is, érzem,
A nagyapai Istenhez-kiáltás.
Dús örökséget nem adhat apátok:
Csak ami voltam, azt hagyom reátok,
De hogyha (Isten adja!) megfogan,
Boldog lesz tőle késő unokátok.
Csak ami vagyok: azt, hogy szépen éltem,
Igaztól, jótól, széptől sose féltem,
De ami nem szép, ami nem igaz,
Ami nem is jó, azt is, most is, értem.
Megértem azt is, aki nem ért engem,
Tudok ölelni múltat a jelenben.
És akarom ölelni a jövőt,
S szolgálatára magamat jelentem.
Szolgálatára embernek, világnak,
Nagy Istenemnek, kicsike hazámnak,
Vén magam helyett, örökösökül,
Fiúk, fiaim, titeket ajánllak.

 

Budapest, 2010. november 12.
Alliquander Anna


 

Так всем будет "Скачать бизнес план фермерское хозяйство"приятнее, и это докажет, что "Скачать новый фаерфокс"мы исполнены энергии и патриотизма!

Я только хотел их обеих "Фильмы про гонки на грузовиках"познакомить, чтобы привыкли друг "Скачать русскую музыка"к другу.

Набег начался поджогами и убийствами.

Может быть, "Игры про пиратов на компьютер"прожив здесь девять лет.

Пока больной чувствовал, "Каста такое чувство скачать"что ему грозит смерть, он был как "Песня режиссер скачать"будто мягче к "Скачать минусовку бесплатно хвастать милую не станет"окружающим.

Казалось, он был расположен за пределами той территории, "Скачать словарь французско русско"которую охранял гарнизон, ибо "Симулятор управления поездом"ни один патруль сюда не заглядывал.

 
Biciklitúra Dobogókőre
2010. november 07. vasárnap, 23:15

Ma néhányan úgy gondoltuk, hogy egy "kis" közös őszi bringázással búcsúztatjuk el a szép időt. Örvendetes nagyon, hogy ilyen sokan gyűltünk össze és tovább erősítettük a híres Danubiusos csapatszellemet.

Na, de olvassuk inkább Vercsi beszámolóját:

Az őszi alapozás változatosabbá tételének jegyében Ráró biciklitúrát szervezett e hét vasárnapra. Szerencsére az idő nem szólt közbe, esőmentesnek ígérkezett a nap. A találka ugyan 9-re volt megbeszélve a Szent Lélek térhez, de Ráróval a szervezőkhöz méltó, stílusos (15 perces) késéssel érkeztünk. Persze Szatíron lehetetlen túltenni, rá még vagy 10 percet vártunk (így neki kellett a csoportképet csinálni, nehogy már rajta legyen Laughing - és rögtön az első különdíj: Szatír kapja, mert folyton vele volt a gond). Nagy örömömre mondhatom, össze kellett húzódni a csoportképhez. A 21. század kontakt központján, a facebook-on ugyanis alig hatan jelezték részvétüket, ehhez képest egész nagy csoport gyűlt össze. Ha jól számoltam 12-en voltunk, ami elsőre nagyon szép részvételi arány. Cél, hogy legközelebb min. 20-an legyünk (Szerk.: Mindenki hozzon még egy embert!!), mert jó páran vannak még a klubban, akik simán abszolválnak egy ilyen túrát. Külön örültem, hogy nem egyedüli lányként kellett mennem, mivel Kele Dóri, és Illényi Bori is eljöttek. Borinak még annál is jobban, mert így az ifjúság is képviseltette magát. És persze ott volt Vanczák Lilla is, aki legifjabbként teljesítette a távot! Külön respect Gergőnek, aki még Lillával a járgányon is odaalázott jó párunkat Laughing.
De most már konkrétabban a túráról: együtt indultunk, és be-bevárásokkal Pomázig nem is váltunk szét. Ott a fiúk elhúztak, mi lányok meg hátul kullogtunk. Ha jók az infóim, Misi teljesítette legsürgébben a Pomáz-Dobogókő távot, úgyhogy övé a leggyorsabb díj! Én eléggé megküzdöttem a távval, amikor már azt hittem itt a cél, megláttam a táblát: Dobogókő 2km. Végül is az csak egy Árpád-híd, leszámítva, hogy felfelé… Azért csak odaértem, ahol kedves barátom a többi fiúval egyetemben már egy teát szürcsölt és meleg almáspitét evett. Persze nekem nem vett Tongue out.
Kicsit pihegtünk a talponálló előtti padokon, csináltattunk egy csoportképet, majd kettéváltak útjaink: Gergő, Faragó Tomi, és a lányok hazamentek, mi többiek pedig le a hegyről a másik irányba. Ekkorra már mindenkit hívott a természet, úgyhogy az első kanyar után meg is álltunk, ahol szomorúan konstatáltam, hogy ez nem fog menni… A fiúk megálltak az út szélén, elintézték az intézendőt, én meg csak álldogáltam konstatálva, hogy a terep adottságai miatt minimum egy fehér bálnát kéne villantanom, hogy elintézzem folyóügyeimet. Megkíméltem a fiúkat Cry
Lefelé hasítottunk, illetve a fiúk hasítottak, ha utolértem volna őket, jól le is ordítom a fejüket, hogy senki agydarabkáit nem akarom szedegetni, mint Travoltáék a Pulp Fictionben. De leértünk egyben mind a Dunakanyarhoz, ami gyönyörű volt az őszi színekben. Egy darabig mentünk síkon, Hénappal és Ráróval el is tévedtünk – sikerült rossz helyen felkanyarodni, de a fiúk leszavaztak, és visszafordultunk. Még jó, h nem hallgattak a női megérzésre!
Visegrádtól feltekertünk Paprétre, ahol újabb különdíjak születtek: a leghisztisebb és a legbirkatürelműbb résztvevők: én illetve Ráró (igen, ebben a sorrendben). A Papréthez felvezető mintegy 5-6 km-es emelkedőn már totálisan kivoltam, aminek természetesen Ráró volt az oka (ehhez kétség se fér, ki vagy mi más is lehetne?), amit meg is osztottam vele. Elég jól bírta, lelkesített szegényke, aztán egy sor ordibálás után befogtuk Smile. Viszont mire Hénaphoz értünk, már hősként emlegetett. Ilyen egy rendes fiú!
Aztán Hénap Zsolti eleresztette a nap beszólását, ami erőt adott, hogy feljussak:

„Olyanok a combjaim, mint két sav tartály!”.

Legalább nem csak én szenvedtem.
Innentől mondhatni zökkenőmentes volt az út haza, leszámítva Szatír defektjét (mondtam, hogy vele volt a legtöbb gond), és az én apró navigációs malőrömet Szentendre cicakavicsos utcáin. Innen a fiúk egy része elhúzott, a három hűséges muskétás (Ráró, Misi, Hénap) meg az én tempómban tekertek haza.
Mindent summázva 6 óra 30-at tekertem/tünk ( a pihik nélkül ), csudaklassz időnk volt, és asszem senkit nem kell altatni ma. Már csak azt remélem, hogy legközelebb még többen leszünk!!!

Vercsi

 

Galambos Petinek pedig gratulálunk minden Danubiusos nevében a világbajnoki bronzérem megszerzésért. Szép volt Peti! (Szerk.) 

 

Да "Усталая подлодка скачать"и не мудрено любого поразило бы это видение, которое так внезапно возникло у них перед глазами, "Игры ужастики бесплатно"сначала смутно рисуясь в тумане, но мало-помалу становясь все "Бесплатные программы для хакеров скачать"отчетливее.

Старый охотник был вполне уверен, что его "Скачать аудиокнига николай стариков"пуля попала в сердце всадника или, во всяком случае, в "Скачать песню андрей миронов"то место, где у человека должно быть сердце.

С пустыми "Руки вверх я буду твоим зонтом скачать бесплатно"руками уж лучше не ходи,-посоветовал Швейк,-возьми, по крайней мере, пять "Звуки музыку скачать"пустых жестянок.

В последние "Мультфильм маленькие эйнштейны скачать"минуты перед началом совещания я не сводил глаз с молодого вождя.

Ну, "Скачать берега берега малинина"а коли так не выйдет, тогда, черт побери, дай ему "Скачать игру корсар"пинка.

Королева городка пронзительно визжала, ее тонкое одеяние охватило пламя.

 
DNHE Évadzáró 2010

Évadzáró november 6-án!

A korábbi évek hagyományához híven idén is megszervezzük az Évadzárót, 2010. november 6-án, szombaton, 9 órától.

Biztos, hogy minden Danubiusosnak van kedves emléke egy-egy Évadzáróról – nyolcasozás olimpikonokkal egy hajóban; az évek során eposzi magaslatokba emelt hőstett: lesztrókolni egy nyolcast minisként (vagy éppen 80+ kilósan bepréselődni a kormányülésbe ), egy szétplaccsant tojás, zacsis kakaó ivás, vagy hidegebb vérmérsékletűeknek az év legjobb beszélgetése a teraszon, napsütésben, a szokásos virsli mellett.

Nem a karácsonyi ünnepséget, vagy a közös szilveszterezést akarom lebecsülni (habár a legutóbbi újév-ünneplés pár évre elég volt ), de valahogy mégis ez az igazi evezős évzárás. És nem is az év legfőbb versenye jelenti a szezon végét (legyen az az OB, vagy EB, VB – mert szerencsére ilyen tagok is voltak, vannak, lesznek?! a klubban), hiszen az ősz pont a nyugis, közös evezések időszaka.
Minden évben ugyanaz az Évadzáró program, és mégis, mindig valahogy más és több. Idén pedig plusz program is lesz, mivel a mi évzárásunkkal egy időben, a túlsó Földtekén az evezős VB zajlik (magyar részvétellel, Galambos Peti és Lengyel Mónika révén), amit kivetítőn nézhetünk, és szoríthatunk együtt a sorverseny és a sorsolásos nyolcasverseny előtt/után!

Gyertek minél többen régiek és újak, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, mert nem túlzás azt mondani, hogy ez az év legjobb DEK-es közösségi programja!

Под конец мы "Давай до свидания тимати видео скачать торрент"сказали друг другу, что достаточно "Скачать песню гуляем всю ночь до утра"поговорили, и разошлись.

продолжает охотник, подъезжая ближе и рассматривая страшную "Игра игрушки против монстров"фигуру.

Мы все еще переживали "Музыка басс скачать бесплатна"внезапную потерю свободы.

Она приносит ароматные и вкусные ""плоды и воздух в ней здоровый, "Игра карос начало"но она окружена злыми и враждебными соседями, "Скачать книгу кадровое делопроизводство"а плоды плохого "Ирина молчанова скачать бесплатно книги"соседства это война и пожары.

Друг Восходящего Солнца, мы ""не узнали тебя!

У него "Скачать кот для андроид"достаточно времени и средств, чтобы принудить ее.

Он никогда не ругал задержанных "Антивирусники на телефон скачать"или арестованных, "Сказка про федота стрельца удалого молодца скачать бесплатно"но подвергал их такому искусному перекрестному "Карта петрозаводска скачать бесплатно"допросу, что и невинный бы сознался.

Глазам "Где скачать виндовс 7 бесплатно"не верю, щипкам не верю.

По мне, пускай лучше акулы "Печи и камины чертежи"нас сожрут, только "Советские сказки скачать торрент"не свой брат, не люди.

Но и "Apocalyptica apocalyptica скачать"после этого он не чувствовал себя в "Скачать защитники азгарда торрент"безопасности.

Ночью, когда его ревматизм скрутил, "Аватар на psp скачать игру"он пел, с позволения сказать, австрийский "Скачать интернет радио"гимн.

Если пожелает видеоконтакт с помощью магического кристалла, частичное вселение души в аппарат для передачи речи.

 
Elnökségi közlemény PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. november 20. péntek, 22:03

Na, már megint van valami, amit nem hagyhatunk szó nélkül Cry. A Magyar Úszó Szövetség a weboldalán írtak szerint nagyon eltökélt abban, hogy megszerezze a klubházunk bérleti jogát. A DNHE elnöksége kötelességének érezte, hogy reagáljon a MÚSZ honlapján írtakra. Az elnökség közleménye a MESZ honlapján is megjelent, illetve itt is olvasható:


A Danubius Nemzeti Hajósegylet elnökségének közleménye

Egyletünk elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Magyar Úszó Szövetség határozatot hozott az Egyletünk által használt klubház bérleti jogának megpályázásáról. Az üggyel kapcsolatban az alábbi tényekre hívjuk fel az érintettek és a nyilvánosság figyelmét:

 1. Egyletünk hatályban lévő, érvényes szerződés szerint, jogszerűen üzemelteti a telepet. A szerződés további meghosszabbításra irányuló igényünk jogszerűségét az illetékes sport-szakállamtitkár írásban ismerte el.
 2. Érthetetlennek, etikátlannak és sportszerűtlennek tartjuk, hogy a MÚSZ elnöksége két, tőle független fél szerződéses viszonyáról határozatban mond véleményt, a szerződésbe be akar avatkozni, illetve, hogy nyomást akar gyakorolni a szerződő felekre.
 3. Nem kívánjuk a korábbi kétoldalú, pályázat útján elnyert szerződés tartalmát nyilvánosan elemezni (ehhez egyébként a MÚSZ-nak nincs is joga), de rögzítjük, hogy
  • a határozatukban foglaltakkal ellentétben nem bérleti, hanem üzemeltetési szerződést kötöttünk, az üzemeltetési (és nem bérleti) díjfizetési kötelezettség mellett sok egyéb, jelentős anyagi terhet jelentő kötelezettséget is vállalva.
  • a határozatukban foglaltakkal ellentétben, Egyletünk soha, semmilyen ajánlatot nem kapott más telephelyre, így az ötletet nem tudjuk, és nem is akarjuk minősíteni;
  • az általunk a PM szerződés szerint üzemeltetett és fejlesztett telep jelentős része az uszoda építés érdekében átengedésre került, aminek fejében komplex megállapodást kötöttünk. Abból részleteket kiragadni félrevezető és nem tartozik a MÚSZ illetékességi körébe.
 4. Tényként rögzítjük, ismételten, hogy margitszigeti telepünkön magas színvonalú sporttevékenység folyik, az utánpótlás neveléstől a nemzetközi szintű versenyzésig, kiegészítve diák-egyetemi, szabadidős és veteránevezéssel. Emellett évek óta foglalkozunk sérült (fogyatékkal élő) fiatalok eveztetésével is. Tevékenységünk komplexitását különösen nagy értéknek tartjuk és ebből a szempontból is fontos a telep központi elhelyezkedése.
 5. A DNHE elnöksége nem kíván foglalkozni a MÚSZ székház, illetve reprezentatív, sportdiplomáciai központ iránti igényével, de sportszerűtlennek tartjuk hogy ezt az igényt egy jól működő szakosztály rovására, egy rendeltetésszerűen használt sporttelep felszámolása révén kívánják kielégíteni.
 6. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a székház funkció ellentétben van a Margitsziget autóforgalomtól elzárt, közpark jellegével.
 7. A MÚSZ-nak az a törekvése, hogy a reprezentatív székház iránti igényét egy működő sporttelep megszüntetése árán és környezetvédelmileg aggályos módon kívánja megoldani, véleményünk szerint ellentétes a magyar olimpiai mozgalom szellemével is.

Budapest, 2009-11-20


Módosítás dátuma: 2017. június 18. vasárnap, 08:42
 
Magyarok az Ergométer Világbajnokságon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vanczák Gergely   
2010. február 15. hétfő, 03:27

Idén is megrendezésre került a Crash-B elnevezésű Ergométer Világbajnokság, amelyen a Danubius Nemzeti Hajós Egylet 4 (dr. Alliquander Anna, Csepregi Gábor, Orbán Gergely, Neinstein Ádám) versenyzőjével képviseltette magát. A Danubiusos versenyzők a bajai Varga Tamással kiegészülve adták a magyar csapatot. A team egyik fele már szerdán, míg a másik fele csütörtökön érkezett meg Bostonba, a verseny színhelyére.

A magyar evezősök derekasan helytálltak, Varga Tamás egyéni csúcsát, megjavítva a világbajnoki 2. helyen végzett 6:08,1-as idővel a dán világcsúcstartó H. Stephansen (ideje: 6:03,4) mögött, ezzel új országos csúcs született férfi könnyúsúlyú kategóriában.

Annánk az 5. helyen végzett kicsit elmaradva egyéni legjobbjától, ami ennek ellenére nagyon szép eredmény abban a mezőnyben, ahol az amerikai világcsúcstartó is szerepelt. Anna esetében fontos megemlíteni, hogy 3 hete az amsterdami ergoHead 20 perces ergométer versenyen győzelemmel zárt, így mondhatjuk, hogy ergométeren a világ legjobbjai közé tartozik. Csepregi Gábor 6:26,4-es idejével a könnyűsúlyúak között összestésben 14. helyen (könnyűsúlyú kategóriában 111 induló volt), míg Orbán Gergely 6:18,8-as idővel a normálsúlyú középmezőnyben végzett. A kint tanuló Neinstein Ádám, aki a verseny napján csatlakozott a magyar csapathoz 6:32-es idejével derekasan helytállt a népes könnyűsúlyú mezőnyben.

Reméljük, hogy a versenyen való részvétellel újabb hagyományt indítottunk el, és jövőre még több magyar evezős képviseli klubját és a magyar evezést ezen a rangos nemzetközi megmérettetésen!

A versenyről további képek a képgalériában

Módosítás dátuma: 2010. február 15. hétfő, 03:52
 
A hvg.hu oldalán is megjelentünk PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 30. péntek, 10:17

Tanulságos cikk jelent meg hvg.hu internetes oldalán a klubházunk körül kialakult helyzettel kapcsolatban. Gyönyörűen kitűnik, hogy a médián keresztül egyesek miként torzítják el a tényeket, és ködösítenek azzal a szándékkal, hogy az olvasóból ellenérzést váltsanak ki az érintett féllel, jelen esetben a Danubius Nemzeti Hajós Egylettel szemben.

Módosítás dátuma: 2009. november 11. szerda, 06:35
 
<< Első < Előző 21 22 Következő > Utolsó >>

21. oldal / 22